Mediator Den Haag

Home » Mediator Den Haag

Mediation

Wat is mediation nu eigenlijk?
In deze video wordt dat uitgelegd.

Mediator Den Haag

Bent u op zoek naar een erkende mediator in Den Haag die u kan helpen bij een arbeidsconflict of andere conflicten? Kies dan voor Floor Mediation. Ik kan u als MfN registermediator helpen met arbeidsconflicten, of als u een mediator nodig heeft voor de gesprekken over de andere geschillen. Als mediator wil ik ervoor zorgen dat u gezamenlijk uw geschil oplost. En niet een rechter over uw conflict laat beslissen. Bij een rechtszaak is er altijd sprake van een winnaar en een verliezer. Als mediator wil ik met mediation ervoor zorgen dat er geen verliezers zijn. U komt gezamenlijk tot een oplossing waar u beiden achter staat. Een win-win situatie dus. Meer weten over de verschillende situaties waarin ik als mediator in Den Haag werkzaam ben? Lees dan verder.

Als mediator in de omgeving Den Haag ben ik werkzaam in LeidschendamVoorschotenWassenaar en Zoeterwoude.

Mediator arbeidsconflict Den Haag

In het geval van mediation bij een arbeidsconflict in Den Haag zijn er twee mogelijkheden: exit-mediation of herstel-mediation, geheel afhankelijk van het conflict en de situatie. Exit-mediation komt aan bod als het bij een arbeidsconflict beter is om afscheid te nemen van elkaar. Dit kan natuurlijk via de kantonrechter,  maar exit-mediation wordt steeds vaker gebruikt. Een goede zaak, want bij mediation staan partijen zelf aan het roer.

Als mediator begeleid ik de communicatie, en de onderhandelingen over de voorwaarden waarop partijen de samenwerking stoppen. De afspraken die worden gemaakt tijdens de mediation worden in een vaststellingsovereenkomst vastgelegd. Wanneer deze is ondertekend door beide partijen, is de mediation afgerond. Dit zorgt ervoor dat u in dit geval een ontslag met wederzijds goedvinden heeft.

Herstel-mediation in Den Haag wordt gebruikt wanneer u de arbeidsrelatie nog wilt voortzetten. Door middel van een goed gesprek onder leiding van een mediator kan de slechte relatie tussen werknemer en werkgever verbeteren. Als mediator zal ik ervoor zorgen dat alles op tafel komt en allebei de partijen evenveel aan bod komen. Over het algemeen zorgt dit voor wederzijds begrip, en ontstaat ruimte voor normaal contact, waarna het arbeidsgeschil gemakkelijk opgelost kan worden.

Mediation arbeidsconflicten

Als mediator in Den Haag kom ik verschillende soorten arbeidsconflicten tegen. In sommige gevallen word ik ingehuurd op initiatief van een werkgever, maar ik kan ook ingehuurd worden op initiatief van een werknemer. In beide gevallen is van belang dat partijen er samen via mediation willen uitkomen. De verschillende arbeidsconflicten die ik tegenkom zijn onder meer: arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer, werkweigering van een werknemer, arbeidsconflict tussen twee werknemers, gevoel van oneerlijke behandeling op de werkvloer door werknemer, en een geschil over vermeend disfunctioneren.

Contact

Bent u op zoek naar een vakbekwame, neutrale en onpartijdige mediator met een persoonlijke aanpak? Neem dan vrijblijvend contact op, en kom erachter wat ik voor u kan betekenen bij uw arbeidsconflict of ander geschil in Den Haag. U kunt onderstaand contactformulier invullen om een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen. Uiteraard kunt u mij ook bellen: 06-20900313 of mailen: info@floormediation.nl.

“All conflicts, no matter how intractable, are capable of peaceful resolution”

– Nelson Mandela

WAAROM FLOOR MEDIATION?

Erkend en gekwalificeerd MfN-en ADR mediator.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna

Ruime ervaring als mediator coach en jurist

Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via workplace diversity and empowerment

Redelijk uurtarief

The end of the day, going forward, a new normal that has evolved from generation X is on the runway heading towards

Flexibele werktijden

Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews. Iterative approaches to corporate

Ik kom naar u toe

Capitalize on low hanging fruit to identify a ballpark value added activity to beta test. Override the digital divide with