Jullie hebben een conflict in de familiesfeer en komen er met elkaar niet uit.
Bij problemen in de familiesfeer verslechtert de communicatie meestal doordat emoties, onbegrip en wantrouwen zich opstapelen. Onder begeleiding van een mediator komen de emoties vaak weer tot rust, verandert onbegrip in begrip en gaat wantrouwen over in vertrouwen. Daarna kunnen jullie openlijk en met respect voor elkaars belangen de werkelijke problemen bespreken en daar een oplossing voor zoeken.
Bij mediation lossen partijen hun conflict zelf op via de bemiddeling van een onafhankelijke derde, de mediator. Ook als er al een procedure bij de rechter loopt, kunnen jullie nog kiezen voor mediation. Jaarlijks worden honderden procedures gestopt, omdat families er met hulp van een mediator in zijn geslaagd zelf een oplossing te vinden.
Familie mediation kan hulp bieden bij conflicten over bijvoorbeeld een erfenis, bewind, curatele en mentorschap. De mediator bemiddelt. Dat betekent dat hij de gesprekken begeleidt op zo’n manier dat de partijen tot overeenstemming kunnen komen. De mediator spreekt geen oordeel uit en bemoeit zich ook niet inhoudelijk met de zaak.
Hij is onpartijdig, en heeft geen persoonlijke of zakelijke relatie met een partij. Hij kijkt wel of een eventuele oplossing ook praktisch uitvoerbaar is.